Ludique!

Naast zijn persoonlijke activiteiten als acteur, zanger of presentator, is Gerald ook de drijvende kracht achter de formatie LUDIQUE!
Samen met Martijn Mulders bundelt hij onder de naam LUDIQUE! zijn krachten en bonte verzameling aan eigenaardigheden en zo zijn zij sinds 2010 bekend als androgyne verschijningen, die zich middels hun bijzondere manier van theatermaken weten te onderscheiden.

Hun theaterstijl, een combinatie tussen modern muziektheater, opera, cabaret zoals dat uit het Berlijn van de jaren ’30, in een mix met invloeden uit de burlesque en hedendaagse musical maken de voorstellingen van LUDIQUE! tot een totaalbeleving.
Hun voorstellingen spelen zich af op bijzondere, vaak onverwachte plekken waarmee ze hun publiek doen verrassen en stof tot nadenken meegeven.
Kenmerkend zijn de altijd spraakmakende kostuums, grime, haarwerk en het artistieke beeldmateriaal  welke LUDIQUE! telkens weer tot bijzondere en unieke artiesten maakt.

Zo gingen hun eerste twee producties BEZIELD (AmsFringeAward) en VILEIN in première tijdens het Amsterdam Fringe Festival van 2010 en 2011, waren zij onderdeel van theaterfestivals zoals Avenue Panache en presenteerden zij op theatrale wijze diverse evenementen,  waaronder het buitenpodium van de Stichting GreyPride aan de Oudezijdsvoorburgwal op de donderdagavond tijdens de Amsterdam GayPride.
De voorstelling BEZIELD keerde in de zomer van 2013 terug in zijn langverwachte reprise.

In de afgelopen jaren mochten zij reeds samenwerken met grootheden als Heddy Lester, Frank Affolter, Richenel, Patty Trossèl (La Pat) en Joke de Kruijf.
Met laatstgenoemde verzorgen zij ook wervelende optredens te paard.
Hiermee waren zij onder anderen al te zien tijdens Jumping Amsterdam, CSI Haarlememrmeer en CSI Salland.

Zou u meer willen weten over de wonderlijke wereld van LUDIQUE! bezoekt u dan de website.

Foto: © Maarten Sprangh
Disclaimer

Facebook TwitterEmail